NORDAFLORA        Home      index to fam   Sisselrotfamilien Polypodiaceae
Sisselrot

Sisselrot Polypodium vulgare
Báktegáiskkit
Stensöta
Almindelig Engelsød
 Kallioimarre
Köldugras
Polypody
Tüpfelfarn

Polypodium - Av gresk polys, mange, og podion, liten fot. Navn på en bregne hos
Theøfrast, 300 f.Kr.
vulgare - vanlig

Vanlig i Troms og Finnmark

Dato:                       

Kommune:  Nordreisa     
Høgde o. h:           


Jordstengelen og bladene har en søtlig, besk lakrisaktig smak (osladin), og skal ha vært brukt som et slags godteri. Dette var også kjent blant samene i Norden. Den har vært brukt som hostestillende middel ved kikhoste, forkjølelse og vondt i halsen.
Rotstokken kan spises frisk eller brukes som smaksetter i supper og gryteretter. Den bør ikke være med under koking men ligge og trekke i den ferdige suppa/gryta.
 
05. 01 2014 Ivar Heggelund